Jalkapalloharjoitepankki: Syöttäminen

Syöttäminen on jalkapallon perustaito. Hyvät syöttötaidot ovat tärkeitä niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä. Syöttöharjoitteet ovat hyvä tapa kehittää pelaajien yhteispeliä.

Harjoitteet: Syöttäminen

Syöttöpeli jokerilla / noppavitonen

Syöttöpeli jokerilla / noppavitonen

2 joukkuetta + jokeri. Esim. 2 v 2 tai 3 v 3 (+ jokeri) alueen koosta riippuen. Joukkueet pelaa vastakkain siten että pisteen saa aina onnistuneesta syötöstä porttimaalin läpi. Kannattaa käyttää kartioita tai keppejä tötsien sijasta, mikäli mahdollista. Jokeri luo aina ylivoiman sille joukkueelle, jolla on pallo. Voidaan pelata erinä esim. 10 pisteeseen, tai muutaman minuutin pelinä laskien lopputuloksen. Samasta porttimaalista ei saa syöttää välittömästi takaisin. Myös valmentaja voi toimia alussa jokerina, selventäen tehokasta vapaan paikan / portin ja syöttösuunnan hakemista. Porttimaalit voi toki laittaa muuhunkin järjestykseen kuin "noppavitosen" muotoon. Variaationa voidaan pelata myös esim. 4 v 2 pelinä, jolloin maaleja tekevällä joukkueella on selkeämpi ylivoima, helpottaen maalintekoa huomattavasti. Tällöin kierrätetään puolustajia/pallonriistäjiä.

SyöttäminenJokeriPorttimaalit
Syöttäminen ja pelattavaksi liikkuminen

Syöttäminen ja pelattavaksi liikkuminen

Neljän hengen ryhmissä 3v1 peliä (tätä voi toki skaalata porukan koon mukaan, mutta pienemmällä porukalla pysyy aktiivisempana). Tavoite tehdä maali syöttämällä portista läpi. Jos puolustaja saa pallon riistettyä, hän yrittää kuljettaa pallon mistä tahansa portista läpi ja sen jälkeen hyökkääjä jatkaa taas uudestaan. On hyödyksi, jos portit ovat eri värisiä, niin hyökkääjät voivat kommunikoida keskenään ("punainen!"). Puolustajaa voi vaihtaa esim. 3 puolustajan maalin jälkeen. Tavoite on, että syöttö tulee portin läpi liikkeeseen, pelaajan etupuolelle, siten että pallo otetaan haltuun eteenpäin ja vauhti ei missään vaiheessa pysähdy.

SyöttäminenPorttimaalit3v1
Pelinavaaminen

Pelinavaaminen

Merkitään maalivahdin alue kentälle (esim. pelataan oikean kokoisella kentällä, käytetään tötsiä/pannukakkuja, tai vastaavasti). Peli käynnistyy maalivahdin avauksesta. Maalivahti saa kuljettaa tai syöttää palloa (potkaisemalla/heittämällä boksin alue huomioiden). Puolustava joukkue yrittää ryöstää pallon ja päästä maalintekoon. Hyökkäävä joukkue yrittää tehdä maalin toisen päädyn maaleihin (voi käyttää myös tötsämaaleja/kuljetusmaaleja). Huom. Mikään ei kiellä maalivahtia itseään tekemästä maalia. Kentälle voidaan tarvittaessa lisätä maalintekoalue, jos menee räiskimiseksi. Tavoite on, että omalla puoliskolla ei syötetä vaarallisia poikittaisia syöttöjä kenttäpelaajien välillä, vaan opetetaan kierrättämään maalivahdin/alimman pelaajan kautta kun eteneminen on estetty. Diagonaaliset syötöt on ok.

SyöttäminenPelinavaaminen

Haluatko käyttää harjoitteita pankista vaivatta?

Rekisteröidy palveluun ja voit helposti koostaa harjoituksia valmiista harjoitteistamme ja jakaa ne vaivatta haluamillesi henkilöille.