Jalkapalloharjoitepankki: Peli

Peliharjoitteet auttavat pelaajia ymmärtämään pelin perusteet ja kehittämään pelitaitojaan.

Harjoitteet: Peli

Loppupeli

Loppupeli

Kehuja rohkeista kuljetuksista ja harhautuksista.

PeliLoppupeli
Peli kolmella ryhmällä

Peli kolmella ryhmällä

Peli kolmella peliryhmällä, yksi ryhmä kerrallaan vaihdossa. Voidaan pelata esim. 3v3v3 tai 2v2v2. Pidetään pelitempo nopeana, valmentaja laittaa uuden pallon peliin kun edellinen menee ulos kentältä. Pelaavat joukkueet vaihtuu nopealla tahdilla esim. siten että aina kun kentällä tulee maali -> maalin tehnyt joukkue jatkaa kentällä ja toinen lähtee vaihtoon. Voidaan pelata kisana esim. "mestaruuskilpailut" siten että se joukkue joka ensimmäisenä pysyy kentällä 3 maalia putkeen, voittaa mestaruuden. Maalin sijasta voi myös vaihtaa esim. 1-2 min välein mikäli joku joukkue tuntuu ylivoimaiselta.

PeliSkaalautuva
Minarit

Minarit

Pelaajien rakastamat minarit! Kenttien määrä voidaan skaalata pelaajamäärän mukaan. Voidaan pelata myös esim. kuudella kentällä pikkumaaleihin. Pelit voivat olla mitä vain esim. 2v2 - 5v5 väliltä. Esim. 4-5 min per peli. 1. Kenttä on "voittajien kenttä", jota kohti pyritään nousemaan. Pelin voittaja nousee ylöspäin lähemmäs ykköskenttää, häviäjä tipahtaa lähemmäs neloskenttää. Ykköskentän voittaja pysyy paikoillaan ja neloskentän häviäjä pysyy paikoillaan. Tasatuloksessa voittaja päätetään/arvotaan esim. kivi-sakset-paperilla. Kentille voi keksiä nimet, esim. ykkösellä voidaan pelata Valioliigaa ja nelosella divaria. Finaali on päivän viimeinen peli ykköskentällä, jonka voittaja voittaa minarit.

PeliSkaalautuvaMiniturnaus
Pallo nopeasti peliin

Pallo nopeasti peliin

Valmentaja asettaa palloja sivurajoille. Pelin nopeuden idea on siinä, että pallon mennessä yli sivurajan - peliä jatkava joukkue voi ottaa lähimmän pallon miltä tahansa reunalta ja jatkaa peliä välittömästi. Voi käyttää lisänä esim. kolmen sekunnin sääntöä sivurajoilta lähdettäessä (tee ratkaisu ennen kuin valmentaja laskee kolmeen).

PeliLoppupeli
Värimerkkipeli

Värimerkkipeli

Kentän molemmissa päädyissä kaksi maalia (esim. minimaali ja porttimaali tai kaksi porttimaalia, merkattu eri värein). Valmentaja näyttää kulloinkin värimerkillä (esim. pitämällä saman väristä tötsää ylhäällä) pelattavan maalin. Voi muokata tavoitteiden mukaan, esim. lisätään tarvittaessa maalintekoalue, jos menee räiskimiseksi. Voi myös pisteyttää esim. siten että 1p per maali kumpaan tahansa maaliin, 2p per oikean värinen maali.

PeliLoppupeliHavainnointi

Haluatko käyttää harjoitteita pankista vaivatta?

Rekisteröidy palveluun ja voit helposti koostaa harjoituksia valmiista harjoitteistamme ja jakaa ne vaivatta haluamillesi henkilöille.